Parijse Stadsbus


Waan uzelf in de Parijse sferen met onze Parijse Stadsbus. Deze prachtige bus uit 1934 heeft 33 zitplaatsen en het open achterbalkon maakt deze bus extra bijzonder

Korte informatie

Bouwjaar: 1934
Zitplaatsen: 33
Kleur: Groen/Beige
Kleur interieur: Bruin
Vermogen: 120 PK
Brandstof: Diesel
Bijzonderheden: Open achter-balkon
Zelf rijden?: Nee

Beschrijving


Blaise Pascal experimenteerde in 1662 met het eerste Parijse openbaar vervoer, door middel van omnibussen. Hij kreeg van koning Lodewijk XIVtoestemming om een vervoersbedrijf op te richten. De eerste lijn werd geopend op 18 maart en liep van Luxembourg naar Porte Saint-Antoine, en werd bereden met zeven voertuigen. Vijf andere lijnen werden tussen april en juli 1662 ingesteld, elk bereden met drie voertuigen met acht zitplaatsen. Maar de vinding was waarschijnlijk zijn tijd te ver vooruit, en als gevolg van beperkingen opgelegd door het Parlement van Parijs, stopte het netwerk al na vijftien jaar.

Onze Parijse Stadsbus uit 1934 is volledig gerestaureerd en in een goede staat. Wat de Parijse Stadsbus is zo bijzonder maakt is dat deze een open achterbalkon heeft, wat natuurlijk erg leuk is voor uw gasten. Waan uzelf in de Parijse sferen met onze Parijse Stadsbus en er mogen ook etenswaren en drankjes geserveerd worden. U kunt altijd bij ons langs komen om deze prachtige 80 jaar oude bus te bekijken!

U huurt de unieke Parijse Stadsbus al vanaf € 75,- per uur voor al onze klassieke bussen van 215 tot 68 zitplaatsen, inclusief chauffeur en brandstof (incl. BTW). Boven de 125 km worden alleen de extra brandstofkosten in rekening gebracht.

Geïnteresseerd?

Wilt u één van onze oldtimers of bussen huren? Vraag een offerte aan.

offerteformulier

Bekijk onze andere modellen

© Hans Classic Cars | Webdesign door BlueBird Media | Privacy beleid | Cookie beleid Algemene voorwaarden